Un vecin bun!

Citiți un rezumat de bune practici, care vă va da sfaturi cu privire la măsurile care pot fi luate, dacă vedeți violența în familia vecinilor. Aici sunt recomandări și orientări pentru comportamentul , precum și o scurtă informații de bază despre violența în familie.

Violența domestică este explicat în termeni diferiți și este utilizată atunci cînd se discută de exemplu, violența în familie, violența împotriva femeilor și a copiilor. Vom folosi termenul de violență domestică care subînțelege violența fizică, mentală sau violența sexuală aplicată între membri care locuiesc în familie sau au locuit inclusiv foști soți, părinți, asistenți maternali, bunici, alte rude sau rude de căsătorie.

Orientările au fost pregătite pentru vecini. Aceștea sunt adesea martori primari (și de multe ori numai) a crimelor comise și primii care pot să acorde un ajutor sau să intervină. Astfel, intervenția vecinilor poate fi un pas important în spargerea cercului vicios al violenței.

Orice fel de violență, inclusiv violența în familie este o infracțiune, prin urmare, putem spune că rolul și funcțiile vecinilor, membri ai sectoarelor de supraveghere de vecinătate sunt în mare parte aceleași ca și pentru alte infracțiuni:

DACĂ VĂD CEVA SUSPECT ATUNCI INTERVIN

Sunt mai multe posibilități de a interveni:

  • Merg singur și acord ajutor (dar am grijă se siguranța proprie);
  • Informez vecinii și invit pe alții să ajute, pentru că este mai ușor într-o situație dificilă să acționezi în grup;
  • Sun la poliție.

Cu toate acestea violența în familie este una complexă, de multe ori greu de demonstrat și evidențiat probe. Acest lucru face dificil intervenția vecinilor. Este o credință comună în Republica Moldova că ceea ce se întâmplă în casa și zidurile unei gospodării este o chestiune privată.

Da, tot ce este permis în limitele legii, fiecare persoană are dreptul la spațiu privat și nimeni nu are nici un drept de a interfera în acest proces. Violența domestică este o încălcare a legii și, aici avem obligația să intervenim și să facem ceva în această privință.

Violență, cu toate acestea, este o încălcare a legii, și aici avem o obligație și trebuie să facem ceva în privința asta. Violența este o crimă, încălcare a legii, precum și un furt, încălcarea ordinii publice, etc. Ca rezultat, un martor ocular are dreptul, obligația și nevoia să intervină.

Nu există nici o justificare pentru oricare infracțiune, prin urmare, nu poate fi un fel de act de omisiune sau justificare pentru violența în familie.