TRAINING de informare pentru reprezentanții ONG-urilor despre Programul Supraveghere de Vecinătate.

În perioada 14 – 15 mai 2015, 19 reprezentanti ai ONG-urilor din Republica Moldova și Estonia, au participat la trainingul intitulat „Experiența estoniană în domeniul constituirii și dezvoltării unui ONG în domeniul prevenirii criminalității”, desfăşura la Complexul turistic “Lacul Costeşti”, r. Ialoveni. Scopul trainingului a fost de a împărtăși experiența estoniană despre constituirea și dezvoltarea unui ONG în domeniul prevenirii criminalității. De asemenea, a fost prezentată o imagine de ansamblu cu privire la conceptul Programului Supraveghere de Vecinatate, implementat de AO “Eco-Razeni”.

Subiecte care au fost discutate la training:

• Neighbourhood Watch din lume și în Estonia;
• Dezvoltarea sectorului neguvernamental în Estonia şi a Asociaţiei Neighbourhood Watch (ENHW);
• Rolul Asociaţiei ENHW în elaborarea şi promovarea politicilor în domeniul securităţii comunitare, cooperare cu autorităţile publice;
• Cooperarea cu sectorul privat;
• Cooperarea cu alte ONG-uri;
• Finanțarea ONG-urilor în Estonia.

Formator a fost Dna Tiina Ristmäe, membru al Consiliului de Administrare al Asociaţiei ENHW. Ea a lucrat în sectorul ONG timp de 11 ani avînd diferite poziții în cadrul organizațiilor. În prezent, este expert în cadrul proiectului de cooperare pentru dezvoltarea Programului “Supraveghere de Vecinătate” în Republica Moldova.

Evenimentul sa desfăşurat în cadrul proiectului ”Development of Community Safety in Moldovan rural areas through experience of Estonian Neighbourhood Watch – II” implementat cu suportul financiar al Ministerului Afacerilor Externe al Estoniei prin intermediul Programului “Development and humanitarian aid funds”.