Cetățenii din orașul Soroca, informați despre Programul Supraveghere de Vecinătate.

La 16 mai curent, Asociația Obștească “Eco-Razeni” în parteneriat cu Inspectoratul General al Poliției, Secția prevenire a Direcției generale securitate publică, au participat în cadrul Orășelului European, consacrat Festivalului Medieval “Zilele Cetății Sorocii – Renașterea Unei Legende”, desfășurat în orașul Soroca.

Prezenți la eveniment, cu Centrul Mobil de Prevenire și Informare al Poliției, polițiștii  au pus la dispoziția cetățenilor și distribuit diverse materiale informative (pliante, postere, elemente reflectorizante etc.), cu recomandări privind protecția bunurilor personale, siguranța rutieră, prevenirea delicvenței juvenile, precum și  violența în familie. La fel, cetățenii au  fost informați  care este scopul și destinația Centrului, precum și activitățile în cadrul cărora acesta va fi utilizat.
Totodata, oamenii legii au fost asaltați de cetățeni și copii cu diferite întrebări referitoare la siguranța proprietății, regulile de circulație în spațiul european, care sînt drepturile polițistului în exercițiul funcțiunii, acțiunile în caz că depistează pătrunderea în apartament sau casă, precum și alte domenii.
De asemenea, vizitatorilor cortului Centrului Mobil, reprezentanții AO ”Eco-Razeni” au oferit materiale informative și informații referitoare la programul de Supraveghere de Vecinătate, scopul și beneficiile acestuia.
În context, vizitatorii au fost încurajați să interacționeze cu polițiștii, pentru a spori sentimentul de siguranță și încredere în comunitatea în care trăiesc.
La fel,  aceștia printre care și copii, au făcut poze alături de polițiști.